7

Sport Plus: Privatna kladionica koja sedam godina uspješno posluje u BiH

Sjedište kladionice „Sport Plus“ je u Novom Travniku i sveukupno zapošljavaju preko 1.000 osoba. Broj uplatnih mjesta redovito povećavaju, sukladno mogućnostima i zahtjevima tržišta, a danas ih imaju preko 400.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska kladionica „Sport Plus“ osnovana je 26. siječnja. 2011. godine. Na tržištu se pojavljuju kao nova i moderna kladionica s drukčijom ponudom igara za sve igrače koji vole sportske prognoze i igre na sreću…

Osnovna djelatnost ovog poduzeća su kockanje i klađenje, a jedno je od najmlađih u našoj državi u toj branši.

Od početka smo ulagali u raznolikost ponude, jer zadovoljan igrač naša je najbolja reklama. Kroz godine postojanja trudili smo se opravdati naš slogan – drukčiji od drugih, ali i poslovati po svim zakonima države u kojoj radimo. Unatoč svim napadima i pokušajima destrukcije privatnih kladionica, činjenice su uvijek govorile kako je ovo poduzeće jedno od rijetkih u FBiH koje redovito izmiruje sve obveze, kaže Marko Milanović direktor društva „Sport Plus“.

Sjedište kladionice „Sport Plus“ je u Novom Travniku i sveukupno zapošljavaju preko 1.000 osoba. Broj uplatnih mjesta redovito povećavaju, sukladno mogućnostima i zahtjevima tržišta, a danas ih imaju preko 400.

Naši zaposlenici, poslovni partneri, najmodavci, ali i država, znaju da svakog mjeseca, bez iznimke, uplaćujemo sve svoje obveze. Daleko više od 1.000 osoba živi od novca koji dolazi iz naše kladionice. Tu su obitelji zaposlenih, dobavljači i poslovni partneri, vlasnici poslovnih prostora u kojima se nalaze naša uplatna mjesta, osiguravajuća poduzeća, državni budžet, itd. Brojka bi se mogla popeti i na više od deset tisuća osoba koje izravno i/ili neizravno imaju korist od našeg poslovanja, pojašnjava Milanović i dodaje kako će se, zajedno sa svojim zaposlenicima i Upravom poduzeća, boriti za opstanak na bh. tržištu, odnosno za ravnopravniji položaj u društvu.

''Sport Plus'' d.o.o. posluje u oba bh. entiteta i Distriktu Brčko. Ulaze u osmu godinu rada i planiraju nastaviti istim tempom prema naprijed, jer vjeruju u pravni sustav i nadaju se kompletnim te korektnim rješenjima postojećih problema koje usporavaju razvoj ove djelatnosti. Dodajmo i kako su, slijedom negativnih konotacija koja se nepravedno vežu za privatne kladionice, zaposleni u ovom poduzeću osnovali neformalnu grupu na Facebooku u kojoj su se okupili s namjerom da sačuvaju svoja radna mjesta i javnosti pokažu kako je posao u privatnoj kladionici „sasvim normalan posao“ i kako su ova poduzeća, neosnovano, svrstana u kategoriju sive ekonomije. Grupa je aktivna već više od godinu i pol te je uvelike doprinijela poboljšanju slike o privatnim kladionica u BiH.

Iako nas nema niti u jednoj statistici kad je zapošljavanje posrijedi, slobodan sam reći, a to potvrđuje i porast broja zaposlenih iz godine u godinu, kako smo jedno od onih poduzeća koja svake godine povećavaju broj zaposlenih, redovito isplaćuju plaće zaposlenima, uplaćujemo poreze i doprinose bez kašnjenja i konstantno radimo na poboljšanju uvjeta rada, zaključio je direktor kladionice „Sport Plus“.

Općepoznata je i društvena odgovornost ovog poduzeća, a koje već godina, neprestano, pomaže rad sportskih kolektiva u državi, humanitarnih organizacija, izgradnju vjerskih objekata, liječenja pojedinaca i IT opremom te novčanim donacijama upotpunjuje rad i razvoj medicinskih i školskih ustanova u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close