Nastavak ulaganja

Sony investirao 200 milijuna dolara u Epic Games

Nakon ovog kruga financiranja, izvršni je direktor Epic Gamesa, Tim Sweeney i dalje većinski dioničar tvrtke
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 04. 2021. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema objavi Epic Gamesa, Sony je investirao u tvrtku 200 milijuna dolara u sklopu kruga financiranja vrijednog čak milijardu dolara.

Naime, Sony je već prošle godine investirao 250 milijuna dolara u Epic Games te je tako dobio 1,4 posto udjela u tvrtki.

Vrijednost se Epic Gamesa tada procjenjivala na 17,86 milijardi dolara, no nakon ovog kruga financiranja u kojem je sudjelovalo desetak investitora, iznos se popeo na čak 28,7 milijardi dolara.

Izvršni direktor Epic Gamesa, Tim Sweeney, tvrdi da će tvrtka iskoristiti ove investicije u svrhu ubrzanja izgradnje povezanih društvenih iskustava u Fortniteu, Rocket Leagueu i Fall Guysu.

Dodao je da će uz to i autorizirati developere koji rade s Unreal Enginom, Epicovim online servisima i Epic Games Storeom, javlja Bug.

Podsjećamo da je Epic Games i prije bio u dobrim odnosima sa Sonyjem, pa je ova investicija samo još jedan dokaz za njihovo prijateljstvo.

Epic Games je tako za pokazivanje svog Unreal Enginea 5 koristio upravo Sonyjev PlayStation 5, a Sweeney je u to vrijeme rekao za The Verge da je Epic već godinama usko surađivao sa Sonyjem da bi tvrtkin Unreal Engine 5 najbolje iskoristio arhitekturu nove Sonyjeve konzole.

Kopirati
Drag cursor here to close