Šminkanje

Skupština HNŽ-a obnavlja svoju zgradu za više od 760 tisuća maraka

Izvođač, koji bi trebao biti poznat početkom travnja, radove će raditi po Glavnom projektu PB ''Stari Grad'' d.o.o. Mostar
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 03. 2020. u 09:08 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Zgrada Skupštine HNŽ-a / Foto: Bljesak.info (arhiv)

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uskoro planira obnovu svoje zgrade u Mostaru, za više od 760 tisuća maraka.

Naime, počekom ožujka tajnik Skupštine, Željka Čule uz suglasnost predsjedavajućeg, Šerifa Špage, pokreće proceduru javne nabave za radove na zgradi. Objektu, koji se nalazi na raskrižju ulica Alekse Šantića i Jakova Baruha Španca, vršit će se dogradnja u jednom dijelu objekta na dvije etaže.

Izvođač poznat u travnju

Postojeći objekt se rekonstruira, a proširenje istoga se izvodi zasebnom konstrukcijom počevši od temelja koji se podbetoniravaju pod postojeće temelje, te nosive vertikalne (stubovi i zidovi) i horizontalne konstrukcije (ploče).

Obnova na zgradi Skupštine tako će uključivati građevinsko-zanatske radove, potom radove na instalaciji vodovoda i kanalizacije, elektroinstalaterski radove, radove strojarskih instalacija te izradu projekta izvedenog stanja.

Izvođač, koji bi trebao biti poznat početkom travnja, radove će raditi po Glavnom projektu PB ''Stari Grad'' d.o.o. Mostar, stoji u javnoj nabavi.

6 tisuća KM za interijer

Skupština će, kako im stoji u Planu nabava, angažirati stručni nadzor nad izvođenjem radova vrijedan 6 tisuća maraka, a isto toliko novca dat će za izradu projekta unutarnjeg uređenja i opremanja objekta Skupštine.

Foto: Bljesak.info / Zastupnici Skupštine HNŽ-a

Objekt te zakonodavne vlasti posljednje uređenje doživio je nakon demoliranja nastalog tijekom prosvjeda građana 2014. godine, no tijekom ovogodišnjeg šminkanja još se ne zna gdje će sjednice biti održavane.

''Tijekom obavljanja radova na zgradi, Kolegij Skupštine će dogovoriti mjesto održavanja sjednica Skupštine, o čemu će mediji biti pravovremeno obaviješteni'', kazala je za Bljesak.info Čule.

Na sjednici Skupštine krajem siječnja, koja je imala povijesni prijenos uživo, njeno vodstvo je poručilo kako će se već od jeseni zastupnici ruke dizati u novim prostorijama i biti snimani.

Kopirati
Drag cursor here to close