Pacijenti na čekanju?

SKB kupio aparat za hemodijalizu; Centar za dijalizu i dalje samo želja

Pacijenti koji se liječe u mostarskom SKB-u u više navrata su ranije iskazivali svoje nezadovoljstvo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 03. 2020. u 23:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar kupila je aparat za hemodijalizu, objavljeno je u ponedjeljak na stranicama bolnice.

Aparat, koji će služiti za potrebe Klinike za unutarnje bolesti, kupljen je od tvrtke Melcom d.o.o. iz Mostara za 91.801,71 KM.

Osoblje Klinike, kako je prošle godine rečeno, kontinuirano skrbi za 97 pacijenata, a prošle godine je na okruglom stolu Klinike i Liječničke komore HNŽ-a, ponovno iskazana inicijativa za izgradnjom novog objekta Centra za dijalizu.

Pacijenti koji se liječe u mostarskom SKB-u u više navrata su ranije iskazivali svoje nezadovoljstvo.

"Prije svega, tražimo nove aparate za hemodijalizu i poboljšanje uvjeta rada u zgradi koja je u jako lošem stanju. Da liječnici i medicinske sestre nisu dobri, profesionalni i humani, kao što jesu nas bi već davno pola pomrlo", kazao je 2017. godine predsjednik Udruge kroničnih bubrežnih bolesnika HNŽ-a, Blago Vidačković.

Inicijativu za izgradnjom objekta isticala je i predstojnica Klinike za unutarnje bolesti, dr. Monika Tomić.

Javnost, a prije svega pacijenti, do sada nemaju novosti hoće li inicijativa postati trajno rješenje. Ako se usporedi s izgradnjom objekta Pedijatrije iste bolnice, ona je inicirana prije šest godina, a tek se ove godine očekuje se početak izvođenja radova, tako da oboljelima jedino preostaje da čekaju.

Kopirati
Drag cursor here to close