Heiko Maas

"Sjeverni tok 2" bit će završen, samo je pitanje kada

"Polazim od pretpostavke da će `Sjeverni tok 2` biti završen. Samo je pitanje kada će se to dogoditi"
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 10. 2020. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt "Sjeverni tok 2" bit će završen, samo je pitanje kada, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

"Polazim od pretpostavke da će `Sjeverni tok 2` biti završen. Samo je pitanje kada će se to dogoditi", rekao je Maas u intervjuu za medijsku mrežu "Redakcionsnetzwerk Deutchland".

Na kritike iz Washingtona, Maas je odgovorio da se odluke o svojoj energetskoj politici i opskrbi energijom donose u Europi.

Američki senatori predali su 4. lipnja američkom Senatu prijedlog zakona o proširenju sankcija za plinovod "Sjeverni tok 2".

Njemačka je oštro kritizirala planove za proširenje sankcija protiv projekta. Ranije je američki državni tajnik Michael Pompeo rekao novinarima da će američko Ministarstvo spoljnih poslova uključiti "Sjeverni tok 2" i "Turski tok" u projekte koji potpadaju pod zakon za Suzbijanje američkih protivnika sankcijama /CAATSA/.

Projekt "Sjeverni tok 2" uključuje izgradnju dvije linije plinovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara godišnje, kojim će se prevoziti energent od Rusije do Njemačke preko Baltičkog mora. Do danas je završeno 93 posto projekta.

Prekid radova u prosincu 2019. bio je povezan sa sankcijama izrečenim švaicarskoj kompaniji "Olsiz" zaduženoj za polaganje cijevi plinovoda, podsjeća TASS.

Kopirati
Drag cursor here to close