Ubrzo stižu i nova vozila

Širokobriješki vatrogasci nabavili novu opremu i obnavljaju prostoriju

Pripadnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg nabavili su novu prijeko potrebnu opremu, a ubrzo bi trebali dobiti i dva vozila.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 02. 2018. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasno društvo Široki Brijeg nabavilo je novu vrijednu i prijeko potrebnu opremu te je u tijeku obnova prostorije.

Kako bi poboljšali rad i zaštitu svojih pripadnika, kupili su dva MSA izolacijska aparata vrijedna oko 5.000 KM koja će im pomoći prilikom ulazaka u objekte i gašenje opasnih materijala. Navedeni novac pribavili su od prodaje starog rashodovanog navalnog vozila koje je prodano na licitaciji.

Uz sredstva Grada Širokog Brijega i gradske Službe za civilnu zaštitu nabavili su 11 novih potkapa, mlaznicu vrijednu više od 1.000 KM za intervencije unutar objekata te osobnu odjeću. Također, širokobriješki vatrogasci će ubrzo dobiti i 11 novih odjela za šumske požare koji su već naručeni i kupljeni od sredstava Grada.

''To će puno značiti vatrogascima koji obavljaju teške i zahtjevne intervencije prilikom ulaza u zatvorene stambene i poslovne objekte'', izjavio je za Bljesak.info Dalibor Rezić, v.d. zamjenika zapovjednika Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

U tijeku je i obnova prostorije za boravak vatrogasaca površine 90 kvadrata u kojoj su već postavljeni otvori, a cjelovita obnova trebala bi biti gotova u roku od mjesec dana. 

I vozni park širokobrijeških vatrogasaca uskoro bi trebao biti bogatiji za dva vozila.

''Natječajna procedura oko nabavke navalnog vozila za Vatrogasno društvo je pri kraju dok se potpisivanje ugovora s dobavljačem očekuje do sredine ožujka'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Drugo interventno vozilo trebali bi dobiti od Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Još krajem studenog 2017. godine najavljeno je da će Vlada ŽZH početkom 2018. godine kupiti četiri interventna vatrogasna vozila za općine Grude, Ljubuški i Posušje te Grad Široki Brijeg.

''Vlada ŽZH će ići u nabavu četiri interventna vatrogasna vozila koja će nadam se biti od velike pomoći ne samo pri gašenju požara, nego i pri prometnim i drugim nesrećama kojima su izravno ugroženi ljudi i materijalna dobra'', izjavio je tom prilikom predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. 

Podsjećamo, sredinom svibnja 2017. godine Grad Široki Brijeg je od Uprave civilne zaštite ŽZH i Vlade ŽZH dobio interventni pick-up koji je uručen Vatrogasnom društvu Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close