Park Sajmište poprimio konture

Široki Brijeg: U tijeku postavljanje ograde u Borku, uskoro stiže i rasvjeta

Borak konačno dobiva tretman kakav je zaslužio, a uskoro će od parka Sajmište do restorana Borak biti postavljena nova rasvjeta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 10. 2018. u 16:55 Bljesak.info
Kopirati

U tijeku je postavljanje ograde na šetalištu u Borku uz rijeku Lišticu, a radovi se izvode u sklopu rekonstrukcije parka Sajmište - najvećeg u Širokom Brijegu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako doznaje Bljesak.info, ograda će biti postavljena sve do restorana Borak, a u petak smo zabilježili da je postavljena i obojena od parka do akvadukta.

Također, od parka do spomenutog restorana bit će postavljena nova rasvjeta te će biti rekonstruiran nogostup na mjestima gdje je oštećen.

Foto: Bljesak.info / U tijeku je postavljanje ograde uz rijeku Lišticu u Borku

Što se tiče samoga parka, koji je poprimio konture, trenutačno se radi na postavljanju električnih instalacija, rubnika, završne pripreme terena, potpornih zidova, parkirališta i dječjeg igrališta.

Podsjećamo, u lipnju je potpisan Ugovor za infrastrukturne radove na lokalitetima park Sajmište i kanjon Borak. Ugovore su potpisali u ime Grada Širokog Brijega gradonačelnik Miro Kraljević i u ime izvođača A3 d.o.o. direktor Josip Kožul.

Radovi se izvode u sklopu projekta ADRIATIC CANOYNS ADVENTURE TOURS – ADRIATIC CANYONING koji je financiran kroz Financijski Sporazumu za Interreg-IPA trilateralni Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014-2020.

Foto: Bljesak.info / Radovi u parku Sajmište u Borku

Infrastrukturni radovi obuhvaćaju: Rekonstrukciju parka Sajmište gdje je planirana rekonstrukcija parka, instalacija sustava za navodnjavanje i kanalizaciju, električne instalacije (postavljanje rasvjete), nabava parkovne opreme; dječje igralište; rekonstrukciju ulice od parka Sajmište prema restoranu Borak i priprema brdskih šetnica kroz kanjon Borak (popravak šetnica i izgradnja četiri odmarališta).

Vrijednost radova iznosi 529.403,92 KM. Ostatak planiranih sadržaja u projektu realizirat će se u 2019. godini. Završetak projekta planiran je za kraj 2019. godine.

Kopirati