Adriatic Canyoning

Široki Brijeg: Radi se šetnica kroz Borak, na ljeto kreće postavljanje zip linea

Također, krajem svibnja bi trebali početi radovi na postavljanju zip linea u tri linije ukupne dužine 1.050 metara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 04. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Široki Brijeg / Šetnica u Borku

''U tijeku su i radovi na izgradnji šetnice i četiri odmarališta kroz kanjon Borak. Šetnica se trenutno uređuje od jezera u Borku do gračanskih mlinica. Za dva mjeseca trebali bi početi i radovi na izgradnji zip linea'', izjavio je za Radio Široki Brijeg Ivo Pavković iz Službe za gospodarstvo Grada Širokog Brijega.

Zip line do jeseni?

Što se tiče provedbe projekta Adriatic Canyoning sve planirane aktivnosti idu po planu, a radovi u parku Sajmište su u posljednjoj fazi. Čim se ukažu bolji vremenski uvjeti, planirana je sjetva trave, a na jesen se planira nastavak hortikulturnih radova u parku, navode iz Službe za gospodarstvo.

Također, krajem svibnja bi trebali početi radovi na postavljanju zip linea u tri linije ukupne dužine 1.050 metara. Projekt je završen, doznaje Bljesak.info, a natječaj bi ubrzo trebao biti otvoren. Nakon njegove izgradnje, bit će održana obuka za vodiče koji će kasnije biti certificirani vodiči.

Parking i šetnica

Grad Široki Brijeg planira nastavak radova na prostoru od parka Sajmište do gradskog bazena. Planirano je proširenje postojeće šetnice, postavljanje rasvjete, klupa i ostale opreme kao u parku Sajmište. Također uredit će se parking prostor ispred zgrade Vlade ŽZH. Planirani početak radova je u lipnju 2019. godine.

U budućnosti je također planirano daljnje uređenje šetnica kroz Borak i to prelaskom rijeke Lištice preko pješačkih mostova iznad restorana i dalje uz kanjon prema planinskim područjima, objasnili su iz Službe za gospodarstvo Grada Široki Brijeg.

Hercegovina Adwenture Week, kao završni događaj cjelokupnog projekta, planiran je zadnji vikend u rujnu, točnije od 27. do 29. rujna 2019. Događaj će se odvijati na prostoru Širokog Brijega (park Sajmište i kanjon Borak) i općine Grude (Vrelo Tihaljne i Peć Mlini).

Kopirati
Drag cursor here to close