Uloženo preko 200.000 KM

Široki Brijeg: Obnovljene škole u Donjem Crnču i Provu

Ukupna vrijednost radova na školama u Donjem Crnču i Provu prelazi 200.000 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2019. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svrhu poboljšanja uvjeta za održavanje nastave, za vrijeme ljetnog raspusta pristupilo se obnovi područnih škola u Donjem Crnču i Provu na području Grada Širokoga Brijega.

Foto: Grad Široki Brijeg / Škola u Donjem Crnču

U sklopu projekta poboljšanja energetske učinkovitosti, na školi u Donjem Crnču izvedeni su radovi na zamjeni vanjske stolarije i utopljavanju tavanice. Na školi su urađeni i fasaderski radovi te je zamijenjen i dotrajali krov. Škola u Donjem Crnču dobila je i centralno grijanje.

Foto: Grad Široki Brijeg / Škola u Donjem Crnču

Ukupna vrijednost radova na školu u Donjem Crnču prelazi 100.000 KM, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja financiralo je projekt sa 70.000 KM. Točnije kroz dva poziva, Grad Široki Brijeg je aplicirao i u 2018. osigurao 50.000 KM, dok je u 2019. godini osigurao 20.000 KM. Ostatak potrebnih sredstava osigurano je kroz Proračun Grada.

Foto: Grad Široki Brijeg / Škola u Donjem Crnču

Početak školske godine u ŽZH planiran je u ponedjeljak, 9. rujna. Tijekom ovih dana okončat će se sitni i završni radovi kako bi djeca mogla sjesti u svoje školske klupe. 

Foto: Grad Široki Brijeg / Škola u Donjem Crnču

Škola u Provu u novom ruhu

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja, odrađeni su radovi rekonstrukcije kako bi se poboljšali uvjeti za održavanje nastave.

Područna škola u Provu koja je sastavnica Druge osnovne škole Široki Brijeg ovom rekonstrukcijom dobila je novi krov, a izgrađena je i još jedna učionica i nova kotlovnica.

Foto: Grad Široki Brijeg / Škola u Provu

Na školi u Provu dijelom su postavljeni novi otvori, parketi, sanitarna oprema, elektroinstalacije. Postavljena je električna rasvjeta, a uređen je i parter. Također, urađen je i sustav centralnog grijanja.

Dok smo obilazili školu, radovi su se privodili kraju. Kako su nam rekli mještani, u petak je planirana akcija čišćenja školskog dvorišta i prostorija u suradnji roditelja i nastavnog osoblja. Iako će ostati nedovršene sitnice, nastava će se odvijati bez problema i po planu i programu.

Foto: Grad Široki Brijeg / Škola u Provu

Vrijednost radova prelazi 100.000 KM, a projekt je sa 150.000 kuna financirala Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju osigurao je Grad Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close