'Hercegovina Adventur Week'

Prirodne ljepote i adrenalin u kanjonu Borak i peć Mlini - Pridružite se!

Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore imat će priliku sudjelovati u adrenalinskim aktivnostima kanjoning, zip line, sportsko, te slobodno penjanje i via feratta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 09. 2019. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Širokog Brijega i Gruda od 27. do 29. rujna održat će se "Hercegovina Adventure Week", u sklopu projekta "Adriatic Canyoning", s ciljem da se lokacije kanjon Borak i Peć Mlini promoviraju i prepoznaju kao destinacije aktivnog turizma.

Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore imat će priliku sudjelovati u adrenalinskim aktivnostima kanjoning, zip line, sportsko, te slobodno penjanje i via feratta.

Prvog dana "Hercegovina Adventure Weeka" u hotelu "Park" u Širokom Brijegu bit će obilježen Svjetski dan turizma, uz prikazivanje promotivnih filmova "Adriatic Canyoning", dok je subota rezervirana za adrenalinske aktivnosti kanjoning i sportsko penjanje u Kanjonu Borak te via ferratu, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini.

U nedjelju, posljednjeg dana Adventure Weeka, predviđen je obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine, najavili su organizatori.

Projekt "Adriatic Canyoning", ukupne vrijednosti 1.879.251 eura financiran je iz "INTERREG IPA" programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora 2014-2020. Glavni cilj projekta je osnaživanje i diversifikacija turističke ponude u Jadranskom zaleđu, kroz prekogranični pristup na lokalitetima kanjona Borak (grad Široki Brijeg) i Peć Mlini (općina Grude) u Bosni i Hercegovini, kanjona Zrmanja (grad Obrovac) i kanjona Čikola (grad Drniš) u Hrvatskoj, te planini Orjen (grad Herceg Novi).

Cilj je projekta omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine kroz izradu modela za bolje upravljanje, te opremanje i promociju navedenih lokaliteta. Vodeći partner ovog projekta je grad Široki Brijeg, a projektni partneri su općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije "ZADRA NOVA" iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog "AZIR" iz Crne Gore. Projekt je započeo 1. srpnja, a završava 31. prosinca 2019. godine.

Inače, kroz ovaj projekt lokacije kanjon Borak u Širokom Brijegu te Peć Mlini i Ravlića pećina u općini Grude opremljene su adrenalinskim sadržajima i pripadajućom opremom. Na samom ulazu u kanjon Borak uređen je park Sajmište, te je u kanjonu opremljena stijena za sportsko penjanje. Zipline na lokalitetu kanjona Borak je trenutno u izgradnji. U Peć Mlinima su završeni radovi na opremanju via ferrata, instaliran je zipline na dvije linije, uređeno je izvorište rijeke Tihaljine, kao i unutrašnjost Ravlića pećine koja je ujedno poligon za slobodno penjanje, stoji u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close