Diaspora Invest

Široki Brijeg: Dijaspora mora investirati u ŽZH

"Zapadna Hercegovina ima potencijal za investicije, a kome se drugome prvo obratiti nego našim ljudima u svijetu", zaključio je Jurilj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 09. 2018. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Info-dan o mogućnostima ulaganja bosanskohercegovačke dijaspore i prilikama za podršku u sklopu USAID Projekta "Diaspora Invest" održan je u četvrtak u Širokom Brijegu.

Ravnatelj Ureda za europske integracije Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Ivan Jurilj, ujedno i lokalni partner događaja, kazao je kako je info-dan bio izvrsna prilika za suradnju te kako Ured ostaje otvoren za sve oblike potpore lokalnim poduzetnicima pri apliciranju za ovaj i druge fondove.

"Izuzetno je važno da javnost ima pravovremenu informaciju kako bi im se osigurala mogućnost da se investitori prijave, provjere formalne kriterije i dobiju pomoć koja je nužna za razvoj i zapošljavanje", kazao je Jurilj.

Ustvrdio je kako iseljeništvo ZHŽ-a igra veliku ulogu kroz doznake koje šalju svojim obiteljima te kako bi idealno bilo kada bi se jedan dio tih doznaka usmjerio na ulaganja.

"Zapadna Hercegovina ima potencijal za investicije, a kome se drugome prvo obratiti nego našim ljudima u svijetu", zaključio je Jurilj.

Iz USAID-a su kazali kako će nastaviti raditi s lokalnim zajednicama širom zemlje te kako žele animirati dijasporu da ulaže.

"Imali smo priliku razgovarati s 30 učesnika i učesnica iz zapadne Hercegovine koji su izrazili interes za suradnju i podršku u investicijskim projektima iseljeništva. USAID Projekt 'Diaspora Invest' predstavio je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava koji ostaje otvoren do 1. listopada", istaknuli su iz USAID-a.

Nakon Širokog Brijega, aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest" nastavljaju se sljedeći tjedan kroz info sesije u Bihaću, Brčkom i Banjoj Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close