Krediti, otpremnine, zbrinjavanje...

Sindikat Aluminija ne želi više čekati: Riješiti probleme radnika ili novi prosvjed

Istodobno, iz HDZ-a BiH je najavljeno kako će se u petak održati sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će se raspravljati o Aluminiju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 07. 2019. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalisti Aluminija najavili su mogućnost novih prosvjeda ukoliko se na sastanku, koji je zakazan za četvrtak 25. srpnja, konkretnije ne obznane načini na koji će se zbrinuti radnici i riješiti obećanja o pregovorima s bankama u kojima su kreditno zaduženi.

Sindikat je ranije iznio zahtjeve radnika. Prije svega, oni traže zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine kao i rješavanje obveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju.

Radnici su već ranije obaviješteni kako je Krizni odbor kontaktirao sve banke u kojima radnici imaju kredite tražeći da se odgode termini plaćanja rata.

Podršku radnicima dao je i sindikat HT-a, a bili su temom i sastanka lidera SDA i HDZ-a BiH, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića s kojeg je najglasniji zaključak bio taj da se politika ne treba miješati u rješavanje problema ugašene tvornice.

Istodobno, iz HDZ-a BiH je najavljeno kako će se u petak održati sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će se raspravljati o Aluminiju.

Podsjećamo, upravo pred središnjicom HDZ-a radnici su nakon gašenja tvornice prosvjedovali tražeći odgovore.

Kopirati
Drag cursor here to close