Princ Sultan Al-Saud

Saudijci pripremaju velika u ulaganja u BiH

''Želimo unaprijediti ekonomske i humane veze između dvije države'', istaknuo je saudijski princ.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 07. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije su bili veoma dobri, a u budućnosti će biti još bolji, jer će biti velikih investicija u BiH, kazao je princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, predsjednik Glavnog odbora Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe, koji je tijekom službenog posjeta BiH u utorak posjetio i Kulturni Centar ''Kralj Fahd'' u Sarajevu.

Princ Sultan Al-Saud je u izjavi za medije podsjetio da je 2000. godine bio na otvorenju tog Centra zajedno s kraljem Salmanom, "i sada sam ovdje, po njegovim instrukcijama, da poput mojih drugih kolega pratimo razvoj odnosa, ono što povezuje naše dvije države". Ocijenio je također da je od tada do danas primijetan napredak BiH.

''Kraljevina Saudijska Arabija Bosnu i Hercegovinu smatra državom s kojom će se uvijek povezivati. Bosanskohercegovački narod je hrabar i borben, a Kraljevina je presretna što može vidjeti suživot između različitih vjera i naroda'', kazao je princ Sultan.

Video: Saudijci pripremaju velika u ulaganja u BiH

Dodao je da se tijekom posjeta BiH susreo s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem te gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom, s kojima je razgovarao o unaprijeđenju ekonomske i kulturne suradnje.

''Želimo unaprijediti ekonomske i humane veze između dvije države. Sretni smo što možemo svjedočiti stabilnosti, suživotu i ekonomskom napretku BiH'', istaknuo je princ.

Naglasio je da je Kraljevina Saudijska Arabija opredijeljena investirati u jačanje mirnog suživota u BiH i da u budućnosti možemo očekivati "intenzivniju suradnju".

''S premijerom Zvizdićem smo imali duge i plodonosne razgovore i možemo očekivati investicije i na državnoj i na privatnoj razini, naglasio je on.

 

Kopirati
Drag cursor here to close