Projekt

122 plastenika za korisnike socijalne pomoći

Sudjelovanje u dijelu projekta za plasteničku proizvodnju prihvatilo je 12 lokalnih zajednica u financijsko sudjelovanje od okvirno 30% vrijednosti donaNacije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 09. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz projekt ''Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim obiteljima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini'' dodjelom 122 plastenika (Ključ, Dobretići, Vareš, Lopare, Bijeljina, Foča, Trebinje, Visoko, Jablanica, Jajce, Domaljevac, Zavidovići) te donacijom IT opreme nevladinom sektoru kao pomoć u komunikaciji u uvjetima rada i djelovanja u pandemiji COVID-19 (Mostar, Banja Luka, Foča, Tuzla, Zenica, Srebrenica, Bihać, Gacko) - humanitarna nevladina organizacija Arbeiter – Samariter - Bund e.V. iz Savezne Republike Njemačke, putem svog ureda za BiH sa sjedištem u Sarajevu, provodi četvrti po redu projekt podrške izuzetno ugroženim obiteljima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koje dominantno sufinancira Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke.

Projekt koji traje tijekom tekuće kalendarske godine (01.01.2020. - 31.12.2020.) dakle ima za cilj dodjelu 122 plastenika za korisnike socijalne pomoći iz navedenih lokalnih zajednica uz prethodnu obuku za plasteničku proizvodnju te podjelu komunikacijske IT opreme kao podršku nevladinim organizacijama u pružanju usluga ranjivim društvenim grupama u novonastalim uvjetima rada prouzrokovanim pandemijom COVID-19.

Sudjelovanje u dijelu projekta za plasteničku proizvodnju prihvatilo je 12 lokalnih zajednica u financijsko sudjelovanje od okvirno 30% vrijednosti donaNacije. Dalje, IT oprema je donirana za 9 servisnih centara koje vode nevladine organizacije u 8 lokalnih zajednica u BiH.

Humanost kojom se rukovodimo dugi niz godina, kroz više od 400 projekata provedenih u BiH i ostalim balkanskim državama od daleke 1992.godine, podrazumijeva naš odnos prema brizi o ljudima i organizacijama, koji nisu u mogućnosti da zadovolje kako osnovne ljudske potrebe u slučaju socijalno ugroženih gađana tako i da odgovore na izazove finansijske prirode u domenu pružanja socijalnih usluga na lokalu u slučaju institucionalno zapostavljenog nevladinog sektora.

To nikako ne podrazumieva stvaranje zavisnosti slabijega od humanitarne pomoći, već naprotiv poštovanje ličnosti svake osobe i osnaživanje njenih potencijala za produktivan vlastiti rad te prepoznavanje značajnih napora koje nevladin sektor ulaže u pružanje socijalnih usluga tamo gdje država to nije u stanju.

Cijeneći značaj medija u informiranje građana u BiH najljubaznije pozivamo vas da putem vašeg medija prezentirate, kroz raspoložive informativne forme, ove humane napore i razinu konkretne pomoći koja je pružena u ovoj 2020. godini.

Nadalje, a u tom svjetlu, u ova teška vremena, bremenita neizvješnošću i zabrinutošću, dozvolite nam da sa Vama takođe podijelimo ASB-ov Bilten koji dokumentuje aktivnosti našeg odanog tima i posvećenih timova naših nacionalnih partnera u jugoistočnoj Europi.

Nastavljamo da pomažemo one kojima je pomoć najpotrebnija uz nadu da ćemo združenim snagama, uz sve potrebne mjere opreza i uzajamne solidarnosti, prevladati ovu trenutnu globalnu pošast, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close