Šantić

'Zajedničkim naporima do konkurentnosti u ekonomiji'

Predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić kazao je kako je Komora na raspolaganju svim ljudima koji žele raditi i misle o gospodarstvu i ekonomiji.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 03. 2019. u 13:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska komora Federacije BiH u ponedjeljak je sa Zakladom za inovacijski i tehnološki razvitak (INTERA) i udruženjem Mreža mladih poduzetnika "Lux" potpisala sporazum o suradnji. 

Predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić kazao je kako je Komora na raspolaganju svim ljudima koji žele raditi i misle o gospodarstvu i ekonomiji. 

''Samo zajedništvom možemo postići taj sinergijski efekt u ekonomiji i gospodarstvu kojim možemo biti konkurentni u okruženju, a možda i dalje i spremiti se za ono što nam, nadam se, slijedi, a to je kandidacijski status i priprema za EU integracije'',  kazao je Šantić. 

Direktor Tehnološkog parka INTERA Vedran Šimunović istaknuo je veliku važnost današnjeg potpisivanja sporazuma s Gospodarskom komorom FBiH. 

''Nama Gospodarska komora služi kao platforma za pristup poduzetnicima i poduzetništvu te u sinergijskom efektu i kroz suradnju s njima možemo postići mnogo toga'', kazao je Šimunović. 

Kao primjer naveo je Mostarski sajam na kojemu će INTERA i ove godine organizirati sastanke s kineskim poduzetnicima kroz Europsku poduzetničku mrežu. 

''Na taj način spajamo firme iz okruženja i BiH s kineskim potencijalnim investitorima, ali i sa svim ostalim firmama koje su u okruženju. Prošle godine imali smo velik uspjeh na tim sastancima te su se oni pokazali kao pravi format za uspostavljanje veza i stvaranje budućeg biznisa, a ove godine nadamo se još većem odazivu'', kazao je Šimunović. 

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Mreže mladih poduzetnika "Lux" Kristijana Marića, obrazovni sustav, umnožavanje javnog sektora i vlasti s gospodarstvom i privatnim sektorom među najvažnijim su čimbenicima koji utječu na zapošljavanje mladih. 

''Također, mladi poduzetnici pored svog iskustva i obrazovanja koje su prošli, nemaju znanje niti vještine koje su im potrebne na trenutnom tržištu rada. Na tom tržištu samoodrživi mogu biti jedino uz mogućnost umrežavanja i učenja jedni od drugih '', kazao je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close