Erozija

Hitna zaštita: Sanacija obale u Blagaju koštat će 25 tisuća KM

Radovima se predviđa ''pravovremena i hitna zaštita od daljnje erozije''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 09. 2021. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanacija dijela desne obale rijeke Bune na lokalitetu Ada u Blagaju koštat će preko 25 tisuća maraka jer je ''dionica obale posebno ugrožena velikom erozijom od rijeke Bune''.

Odluku o unutarnjoj nabavi sa Javnim poduzećem Komunalno d.o.o. Mostar donio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić 2. rujna. Radovima se predviđa ''pravovremena i hitna zaštita od daljnje erozije''.

''Zaštita se planira izvesti kamenim nabačajem u potrebnom nagibu, bez ikakvih vezivnih materijala do izgradnje trajne sanacije obale. Privremena zaštita erodirane obale se izvodi prema troškovniku i pod nadzorom Naručitelja (op. a., Grada)'', navedeno je.

Sredstva za radove osigurana su iz Proračuna Grada Mostara i Granta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije.

''Sa poduzećem J.P. Komunalno d.o.o. Mostar zaključuje se ugovor u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima. Prije zaključenja ugovora je potrebno pribaviti pravno mišljenje Javnog pravobranitelja Grada Mostara na predloženi ugovor'', stoji u Odluci gradonačelnika.

Kopirati
Drag cursor here to close