State Department

SAD neprikosnoveni lider u pružanju zdravstvene i humanitarne pomoći u svijetu

Zahvaljujući nenadmašnoj velikodušnosti američkog naroda i naporima američke vlade, Sjedinjene Države i dalje su vodeće u globalnoj borbi javnog zdravstva i humanitarnog odgovora na pandemiju COVID-19.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 04. 2020. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući nenadmašnoj velikodušnosti američkog naroda i naporima američke vlade, Sjedinjene Države i dalje su vodeće u globalnoj borbi javnog zdravstva i humanitarnog odgovora na pandemiju COVID-19.

''To sve nadograđujemo s još 225 milijuna dolara zdravstvene, humanitarne i ekonomske pomoći za daljnje jačanje napora u cijelom svijetu'', priopćeno je danas iz State Departmenta.

Ova nova pomoć dolazi uz gotovo 274 milijuna dolara pomoći koju je američka vlada već odobrila i uputila u borbi protiv COVID-19. Također, sve to dolazi nakon više od 140 milijardi dolara američkih pomoći zdravstvu koja se pružala na globalnoj razini tijekom posljednjih 20 godina.

Sjedinjene Države su neprikosnoveni lider u pružanju zdravstvene i humanitarne pomoći širom svijeta.

''Naša pomoć u borbi protiv pandemije COVID-19 usmjerena je na pomoć u kontroli prenošenja virusa, dijagnostici, prevenciji i kontroli infekcije u zdravstvenim ustanovama, pripremu i jačanje zdravstvenih sustava za hitne slučajeve, poboljšanje laboratorija, obuku zdravstvenih radnika i još mnogo toga - sve u nastojanju kako bi se ublažio efekt pandemije na naše državljane u inozemstvu i kako bi što bolje zaštitili Amerikance ovdje u državi od daljnjeg prenošenja i širenja pandemije preko naših granica. Pandemije ne poštuju državne granice. Kroz desetljeća američkog globalnog liderstva u zdravstvu i humanitarnoj pomoći, znamo da su se pametna i strateška ulaganja dokazala kao presudna u zaštiti domovine. Kao što povijest sama pokazuje, sposobni smo boriti se protiv pandemije ovdje u našoj državi ali i pomoći drugim zemljama da se spriječi širenje pandemije na globalnom nivou'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close