Nova destinacija

Ryanair će od ožujka povezati BiH sa Berlinom

Predstvanici te irske low-cost aviokompanije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim prometom putnika na banjalučkom aerodromu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 12. 2018. u 12:39 Bljesak.info
Kopirati

Iz Banja Luke će od ožujka sljedeće godine biti uvedena aviolinija za Berlin, najavili su predstavnici kompanije Ryanair, koji su prije mjesec povezali najveći grad RS-a sa Stockholmom, Bruxellesom i Memmingenom.

Predstavnici te irske low-cost aviokompanije izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim prometom putnika na banjalučkom aerodromu.

I ministar prometa i veza Neđo Trninić smatra da se suradnja s tom niskotarifnom kompanijom pokazala kao pravi pogodak, o čemu, kako je rekao, govore podaci o prometu putnika, kojih je za manje od mjesec dana na banjalučkom aerodromu bilo gotovo 10.000 na sve tri spomenute linije.

Kaže da je taj broj putnika najbolji pokazatelj da iz Banja Luke treba uspostaviti još aviolinija.

Trninić je najavio da će zbog povećanog prometa na tom aerodromu biti zaposleno deset novih ljudi.

I direktor "Aerodroma RS” Duško Kovačević je rekao da će uskoro biti raspisan natječaj za prijam deset radnika.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ryanair dolazi u Dubrovnik i Split

Irski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair (FR/RYR) za ljetni red letenja 2019. godine najavio je svoje prve linije za Dubrovnik i Split.

U oba slučaja se radi o linijama iz glavnog grada Irske koje će početi s prometom od 1. lipnja 2019. godine.

Dubrovnik i Split će biti četvrto i peto odredište Ryanaira u Hrvatskoj. Dosad je Ryanair letio u Hrvatskoj samo za Pulu, Rijeku i Zadar, prenosi Avioradar.hr.

Obje linije će biti u prometu čak četiri puta tjedno, što je iznimno snažan dolazak na novim linijama jer uglavnom nove linije za Hrvatsku dosad su počinjale s dva ili rijetko tri leta tjedno.

Linija Dubrovnik - Dublin će biti u prometu ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, a linija Split - Dublin utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Na obje linije će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 737-800.

Kopirati