Sajam Fitur

Rijeka Buna ide u Madrid

Međunarodni sajam turizma Fitur je postao jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu i također se smatra najvažnijim ulazom na tržište Latinske Amerike.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 01. 2019. u 10:43 Bljesak.info
Kopirati

Turistička zajednica Hercegovačko – neretvanske županije sudjelovat će u predstavljanju projekta RiTour – ''Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena'' na međunarodnom sajmu Fitur, koji se održava od 23. 1. do 27.1.2019. u Madridu.

Kako je priopćeno, projekt RiTour je fokusiran na krške rijeke jadranskog bazena Jadro, Bunu i Moraču na kojima su nastali povijesni gradovi koji su predmet ovog projekta- Salona danas Solin, Doclea danas Podgorica i Bona danas Blagaj, te Mostar.

''Turistička zajednica HNŽ će na ovom sajmu promovirati područje rijeke Bune kao poželjnu turističku destinaciju, a u tu svrhu je pripremila i promotivni prospekt s informacijama o području rijeke Bune i atraktivnim fotografijama'', navodi se u priopćenju.

Inače, projekt RiTour financiran je sredstvima Europske unije u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 - 2020. Projekt implementira Turistička zajednica HNŽ u suradnji s nositeljem projekta Javnom ustanovom RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te projektnim partnerima: Grad Solin, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije ''More i krš'', Grad Mostar i Turistička organizacija Podgorice.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sajam turizma Fitur je postao jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu i također se smatra najvažnijim ulazom na tržište Latinske Amerike.

U cjelini, događaj služi kao globalna komunikacijska platforma kako bi se razvile buduće strategije, uzimajući u obzir promjene u potražnji potrošača i općenito promicanje turističkog poslovanja.

Kopirati