Jovo nanovo?

Reže se tek postavljeni asfalt u Ulici Blajburških žrtava

"Rezanje asfalta urađeno je po nalogu inženjera prometne struke", kazali su iz Službe za gradnju infrastrukturnih objekata Grada Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 04. 2021. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesec dana izdržalo je asfalt u ulici Blajburških žrtava u Mostaru.

Radnici su u utorak oko 11.30 sati krenuli rezati asfalt. Sudeći prema slikama na ovom mjestu će biti postavljen ležeći policajac ili usporivač prometa.

Foto: Bljesak.info / Reže se tek postavljeni asfalt u Ulici Blajburških žrtava

"U sklopu asfaltiranje drugog kolničkog traka ceste u Ulici Blajburških žrtava danas su radnici izvođača radova HP Investing d.o.o. Mostar zbog pripremih radova za postavljanje uspornika izvršile rezanje asfalta.

Rezanje asfalta urađeno je po nalogu inženjera prometne struke. Prema projektu nije bilo predviđeno postavljanje uspornika, ali i da su ranije planirani, za njihovo postavljanje potrebno je prvo položiti asfalt pa ga rezati kako bi se ugradili uspornici, jer inače bi se isti pomjerali ili uništili pod pritiskom vozila.

Napominjemo kako će se uspornici postaviti na tri mjesta na spomenutoj dionici, ispred pješačkih prijelaza, kojima većinom djeca idu prema školi. Dužina uspornika je 140 cm, a visina u sredini 3,5 cm.

Prema zakonu o prometu dopuštena brzina u gradu je 50 kilometara na sat, a ispred pješačkih prijelaza se ograničava na 30 km/h, što osigurava ova vrsta uspornika", stoji u priopćenju iz Službe za gradnju infrastrukturnih objekata Grada Mostara.

Inače, prvi sloj asfalta postavljen je na dvije trake krajem listopada 2020. godine.

Podsjetimo, za rekonstrukciju ove ulice, Grad Mostar izdvojio je milijun i 628 tisuća KM.

Kako je navedeno u javnoj nabavci, planirani su radovi na probijanju novog dijela trase s četiri prometne trake, s nogostupima i razdjelnim pojasom, kao i rekonstrukcija i uređenje postojeće prometnice prema i uz groblje Smrčenjaci.

Projektom je predviđeno i rješavanje oborinske odvodnje, ali i polaganje novog cjevovoda, kao i zamjena vodovodne instalacije i fekalne kanalizacije.

Također je planirana ugradnja potrebne prometne signalizacije, kao i LED javna gradska rasvjeta. Radovi se financiraju i iz sredstava Vlade FBiH te Proračuna Grada Mostara za 2018. i 2019. godinu.

Tvrtka koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač je HP Investing d.o.o. Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close