Donacija Republike Koreje

BiH isporučeni testovi za COVID-19, mostarskoj bolnici 25 setova

Riječ je o testovima „OSANG Healthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit“.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 10. 2020. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem realizacije donacije Veleposlanstva Republike Koreje u Zagrebu Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine, izvršena je primopredaja testova za COVID-19.

Riječ je o testovima „OSANG Healthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit“, a u skladu s Odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje podijeljeni su nadležnim institucijama.

Testovi su isporučeni: Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 84 seta, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 82 seta, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 30 setova, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 25 setova i Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Brčko Distrikta jedan set.

''Ukupno je isporučeno 222 seta testova, a ukupna vrijednost donacije je 199.800 dolara'', priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

U priopćenju se navodi da je donacija realizirana na osnovu izdanog Rješenja o suglasnosti za uvoz i korištenje testova „OSANG Healthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit“, humanitarnog karaktera Bosni i Hercegovini, koje je izdalo Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko Distrikta, a u skladu s Odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje.

Primopredaji donacije prisustvovali su konzul Veleposlanstva Republike Koreje u Zagrebu Dongik Jeong i pomoćnica ministrice civilnih poslova za oblast zdravstva Draženka Malićbegović, priopćeno je iz tog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close