Slijede ulaganja

Renovirat će se sudovi u HNŽ

Na sastanku je zaključeno kako će Ministarstvo aplicirati na IPA projekte 2020. godine za novu zgradu Općinskoga suda u Konjicu i adaptiranje zgrade Županijskoga suda Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2019. u 09:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Županijski sud Mostar

Ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Suad Balić i ministar financija HNŽ-a Adnan Faladžić sastali su se u utorak s glavnim županijskim tužiteljem i predsjednicama svih sudova s područja HNŽ-a.

Na sastanku se razgovaralo o izmjenama i dopunama proračuna pravosudnih institucija za 2019. godinu i nacrtu županijskog proračuna za 2020. godinu, a riječi je bilo i o projektima "Unaprjeđenje učinkovitosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH" i "Reorganiziranje poslovnih procesa u sudovima".

U navedenim projektima već je sudjelovao Općinski sud u Mostaru, čiji predstavnici su prisutne ukratko informirali o njihovu realiziranju, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Na sastanku je zaključeno kako će Ministarstvo aplicirati na IPA projekte 2020. godine za novu zgradu Općinskoga suda u Konjicu i adaptiranje zgrade Županijskoga suda Mostar, u obujmu koji je nužan kako bi navedeni sudovi radili u boljim i učinkovitijim uvjetima.

Ministar Faladžić uvažio je sve opravdane zahtjeve pravosudnih tijela vezane za proračun za 2020. godinu, koje će obrazložiti na sljedećoj sjednici Vlade HNŽ- a.

Na sastanku je, također, bilo govora o ujednačavanju rada sudskih izvršitelja, dežurstva i pripravnosti tužitelja, a sve s ciljem ujednačavanja uvjeta u svim pravosudnim tijelima, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close