Suradnja

RCC dodijelio 548.000 eura grantova za 12 turističkih projekata

Generalni tajnik RCC-a Goran Svilanović rekao je da ovaj projekt ne radi samo na podršci turizmu, već da se kroz razvoj turizma kao regionalne gospodarske grane koriste potencijali svih gospodarstava iz okruženja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 11. 2018. u 12:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) dodijelilo je danas u Sarajevu grantove za 12 projekata iz oblasti turizma ukupne vrijednosti 548.000 eura, koje je osigurala Europska unija. 

Generalni tajnik RCC-a Goran Svilanović rekao je da ovaj projekt ne radi samo na podršci turizmu, već da se kroz razvoj turizma kao regionalne gospodarske grane koriste potencijali svih gospodarstava iz okruženja. 

''Inzistiramo da ovi turistički projekti doprinose povećanju zaposlenosti i da je to suština onoga što radimo'', istaknuo je Svilanović. 

Ceremoniji je prisustvovala i direktorica za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Europske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Genoveva Ruiz Calavera, koja je navela da je vrlo sretna što će ovaj projekt stvoriti nove prilike za zapošljavanje mladih u regiji. 

''Također, posebno mi je drago što ovo predstavlja primjer posvećenosti Europske unije koji će ljudi u lokalnim zajednicama moći primijetiti'', dodala je Ruiz Calavera. 

Navedenih 12 grantova čine prvu tranšu od planiranih 30 i više grantova koji će biti dodijeljeni tijekom tri godine trajanja projekta razvoja i promocije turizma, koji provodi RCC a financira Europska unija. 

Sedam od 12 grantova koji su dodijeljeni u prvom ciklusu bit će iskorišteni za razvoj i promociju novih regionalnih puteva kulture i proizvoda uključujući arheološke nalazišta iz rimskog perioda, spomenike posvećene Drugom svjetskom ratu, te utvrđenja i kulturno nasljeđe glavnih gradova. 

Ostalih pet će doprinijeti daljnjem razvoju i promociji postojećih avanturističkih ruta (Via Dinarica) i razvoj novih proizvoda, uključujući regionalni put jahanja. 

Cilj projekta je razvoj zajedničke regionalne ponude kulturološkog i avanturističkog turizma, poboljšanje kvaliteta usluga i infrastrukture duž odabranih ruta, i povećanje broja turista koji posjećuju region kroz međunarodnu promociju i promociju unutar regije. 

Video: RCC dodijelio 548.000 eura grantova za 12 turističkih projekata
Kopirati
Drag cursor here to close