Razvoj

ZHŽ: Kako do 2027.?

Na sjednici se razmatrao nacrt prijedloga Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2021.-2027. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 10. 2020. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrta sjednica Županijskog odbora za razvoj (ŽOR) održana je u hotelu Park u Širokom Brijegu, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Na sjednici se razmatrao nacrt prijedloga Strategije razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2021.-2027. godine.

Predstavljene su razvojne mjere, prioriteti i strateški ciljevi za sedmogodišnje razdoblje.

Naime, prijedlog strategije sadržava 11 prioriteta i 40 razvojnih mjera koje obuhvaćaju aktivnosti koje bi se trebale provesti u sljedećih sedam godina, a koje bi trebale doprinijeti ispunjavanju 3 strateška cilja: ekonomski razvijena županija, društveno odgovorna županija i učinkovito organizirana županija.

Nakon predstavljanja mjera i rasprave o sadržaju mjera zaključeno je da se prijedlog strategije objavi na web stranici i da se stavi na uvid javnosti kako bi se prikupili prijedlozi i ideje od svih zainteresiranih strana koje nisu bile izravno uključene u proces izrade strategije.

Naime, Županijski odbor za razvoj (ŽOR) je savjetodavno i operativno tijelo u procesu upravljanja razvitkom, kojeg čine 31 član iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close