Ceste na jugu

Raspisan natječaj za projekt Mostar jug - Tunel Kvanj

Projektant je obvezan izvršiti kritičku ocjenu postojeće investicijsko-tehničke dokumentacije i ukazati naručitelju na moguće propuste i predložiti poboljšanja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 01. 2020. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Autoceste FBiH objavile su danas tender za nabavku usluga izrade glavnog projekta autoceste dionica Mostar jug - Tunel Kvanj, objavila je Akta.ba.

Predmet nabavke vrijedne 2,5 milijuna KM je izrada projekta i nacrta i procjena troškova, a rok za dostavljanje ponuda je 3.3.2020. godine do 11:00 sati.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, cilj izrade glavnog projekta poddionice autoceste Mostar jug-Tunel Kvanj je da se na suvremen i stručan način definiraju sva rješenja vezana za pripremu izgradnje autoceste, te ispune svi uvjeti za eksproprijaciju zemljišta i pribavljanje odobrenja za građenje.

Projektant je obvezan izvršiti kritičku ocjenu postojeće investicijsko-tehničke dokumentacije i ukazati naručitelju na moguće propuste i predložiti poboljšanja.

"Ukoliko naručitelj prilikom realizacije projektne dokumentacije utvrdi da projektna rješenja koja je dao projektant ne odgovaraju stvarnom stanju na terenu, projektant je dužan da u najkraćem roku preprojektira data rješenja. Ukoliko su greške u projektu i neslaganje sa stvarnim stanjem na terenu nastale zbog pogrešnih podloga za čiju interepretaciju i točnost je bio zadužen projektant, sve posljedice koje su proizašle iz ove greške snosi sam projektant", navodi se.

Naime, JP Autoceste FBiH pred kraj 2019. godine objavile su međunarodni tender za izgradnju poddionice Tunel Kvanj – Buna.

Na lokaciji buduće poddionice Tunel Kvanj – Buna, dva kilometra jugoistočno od mjesta Hodbina kod Mostara, završen je deminerski zadatak čime su stvoreni uvjeti za siguran nastavak gradnje autoceste na Koridoru Vc na jugu.

Na području deminerskih radilišta "Koridor Vc Mostar jug – Buna" deminirano je do sada ukupno 227.275 četvornih metara zemljišta.

Na cijeloj dionici Mostar jug – Buna ukupno je proglašeno 334.214 m² rizičnom površinom od minsko-eksplozivnih sredstava.

Ostalo je još 107.000 m² zemljišta da se deminira, što bi trebalo da bude završeno u naredna tri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close