Stanari se žale

Radovi na Aveniji: Drugi put nestaje vode zbog 'potrgane' cijevi

Stanari se žale na nemarne radove, zbog kojih njima nestaje vode
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 06. 2021. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put u nekoliko dana došlo je do nestanka vode u obližnjim zgradama zbog radova na Aveniji u Ulici kralja Tomislava, dionica od križanja s Rudarskom ulicom (vrh Avenije), do ukrštanja s Dubrovačkom ulicom (zgrada „Mostarka“).

''Ovo je drugi put da nam bez najave nestaje vode, i to zbog nemarnih radova. Kako imamo informaciju bager pokida cijev. Pumpe u zgradama će se pokvariti, tko će nama nadoknaditi tu štetu, opet mi stanari...'', rekao je povjerenik jedne od zgrada za naš portal.

''Ovdje bi trebali kako su nam pojasnili kopati malim bagerima, da ne bi došlo do ovih situacija, no kopa se velikim bagerom kako bi radovi brže išli i evo, mi ostajemo bez vode, a ostat ćemo i bez pumpi za vodu u zgradama, koje kada nestane vode povuku i kamanje i mulj'', dodao je.

Ucrtan plan

Iz JP Vodovod za Bljesak.info su rekli kako nemaju ništa s radovima i nestancima vode, već samo dobiju obavijest da je voda zavrnuta jer je cijev prekinuta.

Pojasnili su nam kako izvođači radova imaju ucrtan plan vodovodne mreže i gdje se nalaze cijevi.

Mostarska inspekcija nam je potvrdila kako su ih kontaktirali stanari, te da u trenutku pisanja teksta, nemaju više informacija i provjeravaju problem.

Inače, radovi se izvode na osnovu Ugovora koji je potpisan između Grada Mostara i firme HP Investing d.o.o. Mostar.

Nepredviđene situacije

Iz HP Investinga su nam rekli kako se tijekom radova ''događa svašta nepredviđeno''.

''Najlakše je reći imali su ucrtan plan unaprijed, jer da je greška u nacrtu 50 metara odmah dođe do nepredviđenih situacija'', rečeno je iz HP Investinga.

Potvrdili su da rade s velikim bagerima, te da je nemoguće ispoštovati zadani tempo kada bi radili malim bagerima ili rukom. U slučaju da se pumpe u zgrada pokvare, radi ovakvih nepredviđenih grešaka, iz HP Investinga su nam rekli d ane znaju tko bi snosio troškove popravka ili nove pumpe, jer bi se proveo proces da se ustanovi čija je krivica.

Projektom je predviđena rekonstrukcija 2+2 prometne trake s razdjelnim pojasom. Također, na ovoj dionici će se vršiti izrada novog cjevovoda oborinske odvodnje kao i kompletna zamjena vodovodnih cijevi.

Kopirati
Drag cursor here to close