Projekt

Nova oprema za laboratorije Županijske bolnice u Livnu

Ugovor o sufinanciranju projekta s Europskom unijom potpisan je 15. svibnja 2020. godine, projekt traje 24 mjeseca te je predviđeni njegov završetak 14. svibnja 2022. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 09. 2020. u 17:14 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru IPA projekta Unaprjeđenje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava - LAB OP značajno će se unaprijediti rad laboratorija Županijske bolnice "Dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu i domova zdravlja Hercegbosanske županije (HBŽ).

Županijska bolnica u Livnu dobit će opremu za laboratorijski informacijski sustav (LIS), čime će se
informatizirati i znatno unaprijedio rad laboratorija, smanjujući troškove, olakšavajući rad, eliminirajući greške, smanjujući liste čekanja te omogućujući praćenje tijeka bolesti i utvrđivanje uzročno posljedičnih veza, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Projektom je planirana instalacija LIS sustava ne samo u Županijskoj bolnici, nego i u domovima zdravlja, pa će projekt imati direktne pozitivne učinke na pacijente, budući da će rezultati laboratorijskih testiranja biti dostupni i u domovima zdravlja, što će u konačnici smanjiti potrebu za dolascima pacijenata u Županijsku bolnicu po nalaze, koji će biti dostupni, kako doktorima opće prakse, tako i specijalistima na svim bolničkim odjelima.

Saznanja dobivena obradom podataka upotrebom LIS sustava dalje se mogu iskoristiti u svrhu eventualnih daljnjih unaprjeđenja bolničkog liječenja.

Projekt Unaprjeđenje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava sufinancira Europska unija putem Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. -2020.

Ugovor o sufinanciranju projekta s Europskom unijom potpisan je 15. svibnja 2020. godine, projekt traje 24 mjeseca te je predviđeni njegov završetak 14. svibnja 2022. godine.

Vodeći partner projekta je Opća bolnica Zadar, a ostali partneri su Zavod za javno zdravstvo Zadar, Opća bolnica "Blažo Orlandić" Bar (Crna Gora) te Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a.

Ukupna vrijednost projekta za cjelokupno partnerstvo iznosi 978.236,45 eura, od čega iznos EU sufinanciranja iznosi 831.500,97 eura.

Proračun Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a unutar proračuna partnerstva iznosi 161.255,16 eura, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close