Standard

Putin obećao Rusima: Bit će bolje

''Ne možemo čekati, situacija se sada mora mijenjati nabolje. U ovoj godini (Rusi) bi trebali osjetiti promjenu nabolje'', kazao je Putin.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 02. 2019. u 12:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vladimir Putin obećao je Rusima rapidno poboljšanje životnog standarda na početku svog redovnog govora o stanju nacije u srijedu. 

''Ne možemo čekati, situacija se sada mora mijenjati nabolje. U ovoj godini (Rusi) bi trebali osjetiti promjenu nabolje'', kazao je Putin. 

Ruski čelnik objavio je nekoliko političkih inicijativa za koje tvrdi da će poboljšati životni standard, istovremeno se baveći padom stope prirodnog priraštaja. 

Te mjere uključuju subvencije za novorođenu djecu i smanjenje poreza za veće obitelji.  

''Činili smo i činit ćemo sve što je u našoj moći na jačanju obiteljskih vrijednosti. Prihodi ruskih obitelji također bi trebali rasti'', kazao je.  

''Princip bi trebao biti - što više djece, manje poreza'', izjavio je Putin, dodajući da Rusija prolazi kroz "tešku fazu" svojih demografskih trendova. 

Putin se obratio članovima oba doma parlamenta dok se suočava s padom stope odobrenja njegovog rada, bez presedana u novijoj ruskoj povijesti, navodi AFP. 

Izuzetno nepopularna reforma mirovinskog sistema koja povisuje starosnu dob za umirovljenje i koju je Putin u listopadu prošle godine pretočio svojim potpisom u zakon, izazvala je značajan pad popularnosti ruskog čelnika. 

Anketa ruskog nezavisnog Levada centra objavljena u siječnju pokazala je da je stopa odobrenja Putinovog rada 64 posto, što je  na najnižoj razini od ruske aneksije Krima prije pet godina, podsjeća francuska novinska agencija.

 
Kopirati
Drag cursor here to close