Strojevi ne gase ni nedjeljom

Punom parom teku radovi na gradnji autioceste na dionici Buna - Počitelj

Krajem prošle godine, a poslije niza peripetija, počeli su radovi na izgradnji pod-dionice Buna - Počitelj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 02. 2019. u 18:00 Bljesak.info
Kopirati

Četiri godine nakon otvaranja dionice Međugorje - Bijača na dijelu Koridora VC uslijedili su pomaci u nastavku izgradnje autoceste kroz Hercegovinu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točnije, krajem prošle godine, a poslije niza peripetija, počeli su radovi na izgradnji poddionice Buna - Počitelj.

Za izgradnju tog dijela autoceste Mostar jug - Počitelj u dužini od 7,2 kilometara iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osigurano je 25,7 milijuna eura.

Inače, ova dionica ide kroz područje grada Mostara, ali se u najvećem dijelu proteže kroz općinu Čapljina, piše Dnevni Avaz.

Na Dubravskoj visoravni, gdje se izvode radovi, čak i nedjeljom 00bruji'' brojna teška mehanizacija s obje strane lokalne ceste kojom se od Mostara može doći do Čapljine.

Hercegovačkog krša i kamenjara na ovom području skoro da nema, što radnicima širokobriješkog ''Heringa'' itekako ide na ruku.

''Trasa autoceste je položena tako da ne presijeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Uključuje dva naputnjaka, jedan potputnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostrukog odmarališta Rotimski potok'', kažu u Autocestama FBiH za Dnevni Avaz.

Kako navode u ovom poduzeću, uz početak zemljanih radova na samoj trasi, skoro su završeni betonski radovi na podvožnjaku ''Bivolje brdo''.

Kopirati