Airbus A319

Prvi zrakoplov Flybosnia sletio u sarajevsku zračnu luku

Flybosnia je nova, mlada i dinamična aviokompanija koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 12. 2018. u 14:19 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio prvi zrakoplov aviokompanije Flybosnia, prve s bh. nacionalnim predznakom, nakon ugašenog BH Airlinesa.

Riječ je zrakoplovu Airbus A 319 koji nosi ime Sarajevo, a ima 156 mjesta, od kojih 12 u poslovnoj klasi.

Ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke.

U tijeku je uspostavljanje redovnih europskih ruta, uz progresivno uključivanje destinacija poput Londona, Frankfurta, Rima i Pariza, uz dodatne planove pružanja letova za Rijad, naročito u razdoblju visoke sezone.

"U narednih 12-18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevu i izvan Sarajeva više nego udvostruči. FLYBOSNIA teži da postane održiva aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu, koja povezuje Bosnu i Hercegovinu s odabranim međunarodnim destinacijama putem direktnih letova. Naš početni fokus će biti na Europi, progresivno uspostavljanje destinacija uključujući London, Pariz, Frankfurt, Rim, Moskvu itd., kao i pružanje sezonskih letova drugim odabranim destinacijama na Bliskom istoku", kazao je direktor FLYBOSNIA Chris Gabriel.

"Ovo je izuzetno pozitivna priča, kako za Međunarodni aerodrom Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Poželjet ćemo ovom mladom prijevozniku, koji je već zaposlio veliki broj bh. građana, puno letova, širenje mreže, te da u skoro vrijeme uvedu i letove prema europskim destinacijama, a kako su i najavili", rekao je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Planovi su da se u narednom razdoblju nabavi još jedan Airbus A319 za širenje mreže operacija.

Flybosnia je nova, mlada i dinamična aviokompanija koja će težiti tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga. Osnivači Flybosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u BiH, priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close