Energoinvest

Prva rata: Vlada platila 10 milijuna za smještaj

Po donošenju Odluke o odobravanju izdvajanja sredstva iz Tekuće rezerve, Glavno je tajništvo zaduženo da odmah plati prvi dio kupoprodajne cijene…
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 09. 2018. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici u Mostaru Vlada FBiH je usvojila informaciju o realizaciji obveza i prava iz Ugovora o kupoprodaji zgrade Energoinvesta za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Vlada FBiH danas je zadužila Glavno tajništvo Vlade FBiH da Federalnom ministarstvu financija uputi zahtjev za pripremu prijedloga odluke o preraspodjeli sredstava iz Proračuna FBiH za 2018. godinu sa Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH na poziciju Tekuće rezerve Vlade FBiH. Kak je navela Vlada, Ministarstvo financija obvezano je da ovu odluku pripremi odmah.

Po donošenju Odluke o odobravanju izdvajanja sredstva iz Tekuće rezreve, Glavno je tajništvo zaduženo da odmah plati prvi dio kupoprodajne cijene u iznosu od deset milijuna KM, po Ugovoru o kupoprodaji zgrade Energoinvesta za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu od 29.8.2018. godine.

Ovi zaključci doneseni su nakon Rješenja Općinskog suda u Sarajevu - Zemljišnoknjiški ured - od 11.9.2018. godine po kojem je, a na osnovu Ugovora o kupoprodaji od 29.8.2018 godine, dozvoljena uknjižba predbilježbe prava vlasništva na objektu poslovne zgrade Energovinvesta, s Energoinvesta, kao prodavca s 1/1, u korist Vlade FBiH, kao kupca.

U obrazloženju Rješenja je navedeno i da je uvidom u zemljišnu knjigu i priloženu dokumentaciju utvrđeno da je prodavac (Energoinvest) upisan kao vlasnik nekretnine koja je predmet kupoprodaje, te da su ispunjene sve pretpostavke za upis Federalne vlade kao vlasnika ovog objekta.

Kopirati
Drag cursor here to close