Švicarski dom s mostarskim potpisom

Prva montažna kuća iz Mostara

Shodno potrebama domaćeg i ino tržišta, firma Ekon ImmoGroup u Mostaru planira proširiti svoje proizvodne i ljudske kapacitete.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 12. 2018. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novootvorena tvornica montažnih kuća u Mostaru Ekon ImmoGroup d.o.o. uspješno je proizvela i izvezla prvu montažnu kuću na švicarsko tržište. 

Ekon ImmoGroup d.o.o. je sestrinska firma istoimene švicarske firme na čelu s direktorom Harisom Hotićem, nastala kao rezultat potražnje švicarskog tržišta za montažnim objektima koji zadovoljavaju najviše standarde montažne gradnje.

Foto: PR / Prva montažna kuća iz Mostara

Sestrinska švicarska firma je djelovala na pomenutom tržištu tako da je angažirala vodeće firme s područja BiH koji bi vršili proizvodnju montažnih kuća, a oni ih dalje distribuirali krajnjem kupcu kroz ugradnju i realizaciju finih radova.

Foto: PR / Prva montažna kuća iz Mostara

Od samog početka postojao je problem da Ekon ImmoGroup GmbH nije mogao naći adekvatnog suradnika u BiH koji bi mogao odgovoriti visokim švicarskim standardnima u gradnji kao i ispoštovati definirane rokove.

S ciljem rješavanja spomenutih problema i udovoljavanja švicarskom tržištu, prije nepunih godinu dana, Ekon ImmoGroup d.o.o. je krenuo s pripremom proizvodnog pogona koji je obuhvatio najsuvremenije tehnologije i najkvalitetnije materijale uključene u ovaj proizvodni proces, a već danas iz njihove tvornice je otpremljena prva montažna kuća za švicarsko tržište.

Foto: PR / Prva montažna kuća iz Mostara

Trenutno teku pripreme za realizaciju novih projekata, također izvozno orijentiranih a u planu je i širenje ponude na domaće tržište.

Foto: PR / Prva montažna kuća iz Mostara

Proizvodnja se zasniva na izradi gotovih zidnih, međukatnih i krovnih elemenata koji obuhvaćaju već predugrađene otvore, sanitarijske i elektro instalacije.

Prednost montažnih kuća, prema riječima direktora ove firme u Mostaru, Jasmina Sinanovića, se ogleda u tome što od izrade idejnog rješenja i projektne dokumentacije, preko same izrade do montaže iste, za jednu prosječnu obiteljsku kuću ne prođe više od 90 dana. Također ovaj vid gradnje je u velikoj prednosti po pitanju termodinamičke izoliranosti u odnosu na ostale metode gradnje.

Foto: PR / Direktor Jasmin Sinanović

Kako svakodnevno rastu cijene energenata i nekretnina, za očekivati je da će ovaj vid gradnje zauzeti primat na tržištu jer znatno utječe na smanjenje troškova grijanja i hlađenja, ističe direktor Sinanović.

Foto: PR / Ekon ImmoGroup d.o.o. Mostar

Shodno potrebama domaćeg i ino tržišta, firma Ekon ImmoGroup u Mostaru planira proširiti svoje proizvodne i ljudske kapacitete.

Kopirati
Drag cursor here to close