Pali, gasi

Križanje u Mostaru: Proradili semafori!

Danas, kad su svjetla ponovno u funkciji, je li razlog bio saniranje kvara, štednja ili se netko jednostavno sjetio da ih ponovno upali, ostaje za nagađati jer je gradska uprava Mostara na kolektivnom godišnjem odmoru.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 07. 2018. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Semafori na raskrižju Dubrovačke i Ulice Hrvatske mladeži ponovno su, u utorak 24. srpnja, stavljeni u funkciju.

Semafori, vrijedni 95 tisuća KM, koje je u ožujku 2015. postavila tvrtka Telefonija Vidaković iz Doboja, bili su van funkcije od početka lipnja ove godine, a kako Bljesak.info neslužbeno saznaje, semafori su bili isključeni zbog nelegalnog priključka na struju, odnosno nije bilo brojila.

Nakon brojnih pokušaja kontaktiranja odgovornih u Službi za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara, koji su nas u konačnici preusmjerili na Odjel za komunalne poslove, tada nismo uspjeli saznati zašto je crveno, zeleno i žuto svjetlo van funkcije.

Foto: Bljesak.info / 

Danas, kad su svjetla ponovno u funkciji, je li razlog bio nepostojanje brojila, saniranje kvara, štednja ili se netko jednostavno sjetio da ih ponovno upali, ostaje za nagađati jer je gradska uprava Mostara na kolektivnom godišnjem odmoru.
 
Podsjećamo, semafori su u promet pušteni 2015. godine s namjerom da olakšaju prometovanje na raskrižju koje je izgradnjom kolodvora, studentskog doma, hotela i stambeno-poslovnog objekta postalo često začepljena prometnica.

''Semafori na raskrižju rješenje su za koje su se nadležna tijela na inicijativu gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića odlučila nakon što je na njemu bilo previše prometnih nesreća, te će se na ovaj način kvalitetnije odvijati promet i prelazak pješaka preko kolnika'', kazao je ranije Dražen Vrljić, stručni savjetnik za urbanizam i građenje Grada Mostara , jedan od službenika do kojeg smo danas bezuspješno pokušali doći.

Ni tada, 2015. godine, kad su postavljeni, kao ni danas 2018. godine, kada iz nepoznatog razloga ne rade pa ponovno rade, građani Mostara nisu bili zadovoljni ishodom te su imali brojne pritužbe i komentare.


Kopirati
Drag cursor here to close