Tri godine

Kredit za Vjetroelektranu ''Podveležje'' na čekanju

Izmjenama i dopunama prolongiran je rok za povlačenje kreditnih sredstava do 31. prosinca 2019. godine te je produžen rok početka otplate kredita za tri godine, odnosno do 30. ožujka 2020. godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 03. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prolongiran je rok početka otplate kredita za projekt Vjetroelektrana ''Podveležje''.

Naime, Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma o zajmu i projektu,  zaključen 16. 12. 2013. godine, između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW),  i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora (zajmoprimac), i Federacije Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Federalno ministarstvo financija, i Elektroprivrede Bosne i Hercegovine d.d Sarajevo (EP BiH) (agencija za izvršenje projekta) u iznosu 65.000.000,00 eura – Vjetroelektrana ''Podveležje'', sa Osnovama za njegovo zaključivanje.

Izmjenama i dopunama prolongiran je rok za povlačenje kreditnih sredstava do 31. prosinca 2019. godine te je produžen rok početka otplate kredita za tri godine, odnosno  do 30. ožujka 2020. godine.

Istovremeno je 30. rujan 2030. godine određen kao  novi rok za završetak otplate kredita, navodi se u priopćenju Vijeća ministara.

Produženje rokova projekta pokrenuto je na zahtjev Federalnog ministarstva financija, a na inicijativu Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i trezora.  

Kopirati
Drag cursor here to close