Popustilo

Problemi na Koridoru: Pukao zid uz tunel

Naime na lokalitetu Ričice kod Zenice već više od dvije godine izvode se radovi na izgradnji tunela i vijadukta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 08. 2018. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podzid kod tunela Pečuj na Zeničkoj zaobilaznici Koridora 5C jučer je pukao nakon što se iznad njega pokrenulo klizište, a na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, objavio je Klix.

Naime na lokalitetu Ričice kod Zenice već više od dvije godine izvode se radovi na izgradnji tunela i vijadukta.

Prilikom probijanja lijeve projektne cijevi tunela Pečuj, koje je obavljeno krajem lipnja, rečeno je da je uspješno priveden kraju jedan od najzahtjevnijih projekata na Zeničkoj zaobilaznici, gdje su problem stvarali konfiguracija terena i klizišta koja su se pojavljivala prilikom gradnje tunela.

 

"Do obrušavanja materijala je došlo na ulaznom portalu tunela Pečuj, na dijelu u kojem već dvije godine nema nikakvih građevinskih aktivnosti. Na tom dijelu je postavljena privremena, a ne trajna zaštita. Do obrušavanja materijala i zemlje je došlo, najvjerojatnije, uslijed obilnih kiša u posljednja tri mjeseca. Generalno, štete nema, odronjeni materijal će biti uklonjen za dan-dva i radovi se nastavljaju. Trajna zaštita se, prema projektu, postavlja u finalnim fazama rada. Nama je u ovom trenutku najvažnije da nitko od naših radnika ili radnika naših podizvođača nije ozlijeđen", kazao je za Klix šef projekta Faruk Medošević.

Kopirati
Drag cursor here to close