Vrijeme leti, beton ne mrda

Prije 13 godina: 2,7 milijuna KM za mostarsku dvoranu

Prije 13 godina Vlada Federacije BiH odobrila je novac ministarstvu kulture i sporta za sufinanciranje projekata županija i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana…
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 04. 2021. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je na svojoj 52. sjednici održanoj danas usvojila Program i kriterije raspodjele 6,73 milijuna KM utvrđenih u Proračunu Federalnom ministarstvu kulture i sporta za sudjelovanje u sufinanciranju projekata županija i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana, trim-staza i drugih javnih ustanova, objavljeno je u priopćenju za javnost Vlade Federacije BiH 15. travnja 2008. godine.

''Sredstva se raspodjeljuju prema utvrđenim kriterijima koji nalažu da spomenuti projekti doprinose razvoju sporta, da predstavljaju nastavak realizacije započetih projekata i da doprinose i potiču povratak izbjeglih i raseljenih osoba'', navedeno je u priopćenju prije 13 godina.

U dodjeli sredstava, navodi se, vodilo se računa o ravnomjernoj regionalnoj i nacionalnoj zastupljenosti, u nastojanju da se sufinanciraju projekti koji imaju podršku lokalne zajednice i osigurano sufinanciranje.

''Vodilo se računa i o stanju objekta, funkcionalnosti i ekonomskoj opravdanosti, te stanju i radovima koje je neophodno izvršiti. Od ukupnog iznosa prema ovoj Odluci 2 700 000 KM izdvaja se za izgradnju sportske dvorane u Mostaru. Po 500 000 KM se daje za izgradnju sportske dvorane u Kaknju i rekonstrukciju sportske trim staze i šetnice Bare u Mostaru. Po 450 000 KM se daje za izgradnju sportskih dvorana u Neumu i Žepču. Za provođenje hitnih rezervi je ostavljeno 613 8000 KM'', objavila je Vlada Federacije prije 13 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close