Upravljanje katastrom

Mostar: Prezentirani geoinformacijski sustavi upravljanja zelenim površinama, prometnicama...

Upriličena prezentacija geoinformacijskih sustava u funkciji upravljanja katastrom
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 12. 2018. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Grad Mostar / S prezentacije

U mostarskog Gradskoj vijećnici danas je upriličena prezentacija GIS (geoinformacijski sustavi) u funkciji upravljanja katastrom, a koju je izradio gradski Zavod za prostorno uređenje.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara istaknuo je kako GIS obuhvaća upravljanje katastrom zelenih površina, prometnica, javnih površina i pješačkih staza i urbanog mobilijara.

GIS za upravljanje javnim zelenim površinama ima za cilj omogućiti operativno planiranje s postojećim zelenim površinama i izgradnju novih, donošenje godišnjeg proračuna na potpuno realnim podatcima, kao i kontrolu planiranog održavanja postojećih javnih zelenih površina te povećanje transparentnosti rada komunalnih poduzeća i aktivno sudjelovanje građana u ažuriranju i prijavljivanju štete na javnim zelenim površinama.

Slično se odnosi i na prometnice i javne površine, a glede upravljanja urbanim mobilijarom i opremom odnosi se na upravljanje kioscima, klupama u parkovima, kantama za otpatke, držačima za bicikle, ukrasnim žardinjerama, javnom rasvjetom, parking barijerama, stupovima, kao i štitnicima za stabla i dr.

Nadležne službe će u iduća dva tjedna dati primjedbe i sugestije na ponuđeni prijedlog koji je izradio i prezentirao gradski zavod, a on će se na njih očitovati kao i nakon toga organizirati edukaciju službenika koji će raditi na unosu podataka.

Kopirati
Drag cursor here to close