Grad Mostar

Preračunali se: 'Pao' milijunski tender za radove na kruševskoj dvorani

Na javni poziv odazvala su se dva ponuditelja, Promark d.o.o. Mostar te Hering d.d. Široki Brijeg.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 09. 2020. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna nabava Grada Mostara za nastavak gradnje sportske dvorane u naselju Kruševo je poništen, obavljeno je u ponedjeljak iz Grada.

Kako stoji u donesenoj odluci, razlog poništavanja postupka nabave je jer su ''cijene svih prihvatljivih ponuda znatno više od osiguranih sredstava''.

Nabava je pokrenuta 11. svibnja, a procijenjena vrijednost bila je milijun maraka bez PDV-a. Na javni poziv odazvala su se dva ponuditelja, Promark d.o.o. Mostar te Hering d.d. Široki Brijeg. Ponuda širokobriješke tvrtke, stoji u odluci, nije bila prihvatljiva, dok Promarkova ponuda iznosi više od milijun i pol maraka sa popustom.

''U postupku predmetne nabave nesumnjivo je utvrđeno da su cijene svih prihvatljivih ponuda znatno više od osiguranih sredstava za predmetnu nabavu čime su se steli zakonski uvjeti za poništavanja postupka javne nabave. Postupak javne nabave se okončava poništenjem jer nisu osigurana sredstava za nabavu, tj. iz razloga koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka nabave''.

Odluku je, po opunomoćenju gradonačelnika, donijela načelnica Odjela za gospodarstvo Amira Trbonja.

Kopirati
Drag cursor here to close