Izrada studije

Pregledavat će se javna rasvjeta u Mostaru

Procijenjena vrijednost studije je preko 55 tisuća maraka
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 12. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar uskoro planira provesti energetski pregled sustava javne rasvjete u gradu.

Zbog toga je raspisao javnu nabavu za izradu studije energetskog pregleda, ''a sve u skladu sa projektnim zadatkom''.

Procijenjena vrijednost studije je preko 55 tisuća maraka, a rok izvršenja je 60 dana.

Do 25. prosinca je moguće preuzimanje tenderske dokumentacije, dok će se ime ponuđača znati 30. prosinca.

Grad Mostar, inače, na troškove javne rasvjete godišnje utroši dva milijuna maraka. Još prije pet godina, podaci o javnoj rasvjeti unijeti su na GIS platformu Zavoda za prostorno planiranje. Tada je uneseno 12.500 rasvjetnih tijela

S tom bazom podataka, naveli su tada iz Grada, Grad preko svojih dispečera može veoma jednostavno upravljati s javnom rasvjetom, kao i sami građani koji će imat uvid u to kada se dogodila neke intervencija.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić napominje, kako ovakvim sustavom građani mogu aktivno sudjelovati u cijelom sustavu upravljanja javnom rasvjetom na prostoru grada Mostara.

"Sada smo došli u situaciju da grad teško financira troškove električne energije, a određeni dijelovi grada se ponekad i isključuju noću zbog ušteda, što izaziva nezadovoljstvo građana", kazao je Bešlić, napomenuvši kako mu je želja da se poboljša javna rasvjeta u Gradu, odnosno da se sva svjetla kada padne noć uključe automatski, no to izaziva velike troškove, priopćeno je 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close