Kajak regata

Predstavnici Turističke zajednice HNŽ narednog tjedna na revijalnoj regati u Podgorici

Revijalna regata rijekom Moračom organizira se premijerno, u cilju dodatne promocije kajakarenja kao sporta i turističke valorizacije vodenih staza za kajakaše rekreativce, turiste, ljubitelje aktivnosti na vodi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 08. 2019. u 18:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička zajednica HNK/Ž nastavlja svoje aktivnosti u okviru projekta RiTour– "Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena" koji financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.

Tako će naredni tjedan predstavnici Turističke zajednice HNK/Ž prisustvovati revijalnoj “Kajak regati rijekom Moračom 2019“ u Podgorici (Crna Gora), koja se održava na tamošnjem lokalitetu "Vranjske njive – Skaline".

Regata počinje 29.8.2019. u 10 sati i vozit će se dužinom staze od 3,5 km, koja je, prema međunarodnoj skali težine staza, klasificirana kao Brza voda klase 1.

Istog dana predviđeno je i održavanje konferencije za medije na kojoj će se predstavnicima medijskih kuća prezentirati dosadašnji rezultati projekta RiTour, kao i turistička ponuda Blagaja i područja rijeke Bune.

Revijalna regata rijekom Moračom organizira se premijerno, u cilju dodatne promocije kajakarenja kao sporta i turističke valorizacije vodenih staza za kajakaše rekreativce, turiste, ljubitelje aktivnosti na vodi.

Inače, Podgoricom protiče pet rijeka, od kojih je najveća Morača i smatra se jednim od simbola grada, što predstavlja veliki potencijal za organiziranje međunarodnih regata i natjecanja.

Projekt RiTour implementira Turistička zajednica HNK/Ž u suradnji sa nositeljem projekta Javnom ustanovom RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te projektnim partnerima: Grad Solin, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije "More i krš", Grad Mostar i Turistička organizacija Podgorice.

Kopirati
Drag cursor here to close