Predstavljen projekt

ŽZH radi na razvoju turizma

Predstavljen projekt 'Razvoj i diversifikacija turističke ponude u ZHŽ'
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 10. 2018. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvodni sastanak projekta "Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji zapadnohercegovačkoj" (ŽZH) održan je u Širokom Brijegu, u organizaciji Ureda za europske integracije ŽZH. 

Rezultat projekta bit će plan razvoja turizma u Županiji zapadnohercegovačkoj čiju će izradu voditi Institut za turizam, a najvažnije aktivnosti biti će usmjerene na organizaciju i institucionalizaciju platforme za razvoj turizma, jačanje kapaciteta na lokalnoj i županijskoj razini na području ruralnog i aktivnog turizma. 

Na sastanku je sudjelovalo više od 50 predstavnika javnog, privatnog i nevladinog sektora u ŽZH, koji su se upoznali s aktivnostima i mjerama koje će se provoditi prilikom implementacije ovog projekta, a između ostalog zaključeno je i kako je za uspjeh cijelog projekta važna suradnja županijskih ministarstava, općina i gradova te privatnog i nevladinog sektora. 

Ova inicijativa podržana je od švicarske vlade, a Ministarstvo gospodarstva ŽZH je institucionalni nositelj projekta, dok su Ured za europske integracije Vlade ŽZH zajedno s Regionalnom razvojnom agencijom REDAH koordinatori projektnih aktivnosti, priopćeno je iz Ureda za europske integracije ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close