Radovi u tijeku

Prašina do neba: Krenula rekonstrukcija ceste od Čapljine do Međugorja

Cestom prometuju vozila, ali i autobusi i kamioni, koji se mimoilaze sa strojevima koji ''paraju'' postojeći asfalt.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 05. 2019. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Punom parom teku radovi na rekonstrukciji ceste između Čapljine i Međugorja, jedne od najgorih regionalnih cesta u Hercegovini.

Radi se o rehabilitaciji regionalne ceste R-425a Tromeđa – Zvirovići, a na ovoj cesti od ponedjeljka, 20. svibnja, uvedena je nova regulacija prometa.

Iako je ranije najavljeno kako će cesta u potpunosti biti zatvorena za promet, osim za lokalno stanovništvo, danas smo se uvjerili da nije tako. Cestom prometuju vozila, ali i autobusi i kamioni, koji se mimoilaze sa strojevima koji ''paraju'' postojeći asfalt.

Foto: Bljesak.info / Krenula rekonstrukcija ceste od Čapljine do Međugorja

Lokalni stanovnici požalili su nam se kako se zbog toga stvaraju veliki oblaci prašine koja pada po kućama, automobilima i vrtovima, ali kažu kako će izdržati jer žele normalnu cestu koja će ih povezivati s Čapljinom i Međugorjem.

Radovi se izvode na tri poddionice I. poddionica Zvirovići – Miletina, II. poddionica Miletina – Atlas, III. poddionica Atlas – Tromeđa uključujući i kružni tok ''Atlas'', a rok za izvođenje radova je 18 mjeseci. 

Radnici koje smo zatekli na terenu rekli su nam kako će se promet kada krene asfaltiranje odvijati alternativnim smjerovima i to:

 - Promet kamiona i autobusa iz smjera Čapljine prema Čitluku i Međugorju će se odvijati obilazno u smjeru Ljubuškog.
 - Promet iz smjera čvora Zvirići, odmah nakon Graničnog prijelaza Bijača, za Čitluk i Međugorje će se preusmjeravati na smjer Ljubuški.
 - Promet iz smjera Čitluka prema Čapljini će se preusmjeravati na smjer Cerno-Ljubuški-Čapljina.

Foto: Bljesak.info / Krenula rekonstrukcija ceste od Čapljine do Međugorja

Na svim relevantnim razkrižjima već je postavljena privremena signalizacija koju su vozači dužni poštovati.

Najavljeno je također kako će djelatnici Policijske postaje Čitluk i Policijske postaje Čapljina vršiti kontrolu nove prometne regulacije.

Inače, radovi su došli u nezgodnom vremenskom razdoblju, imajući u vidu kako uskoro kreće jek turističke sezone. a mnogobrojni turisti koji posjećuju Međugorje koriste baš ovu cestu nakon izlaska s autoceste kako bi došli do svetišta. Istu cestu u sezoni dosta koristi i lokalno stanovništvo koje češće putuje prema Jadranu.

Hoće li radovi utjecti na manji broj turista u ovoj regiji, kao i na zaradu ugostitelja i ostalih gospodarstvenika - tek ostaje vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close