P kao parking

Povratak u prošlost: Problem koji u Mostaru miruje 17 godina

U tekstu, koji, bez ikakvih intervencija slijedi ispod, mogu se pročitati stvari koje su iste kao danas. Možda čak i gore.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 03. 2020. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenima kad dosta toga u našim životima stoji zbog virusa korona i uputa o potrebi što manjeg kretanja i okupljanja, zavirili smo u arhivu portala Bljesak.info i pronašli još jednu ''mirujuću'' vijest.

Naime, prije 17 godina, 18.ožujka 2003. godine, pisali smo o ''mirujućem'' prometu u gradu odnosno o problemu prarkiranja. U tekstu, koji, bez ikakvih intervencija slijedi ispod, mogu se pročitati stvari koje su iste kao danas. Možda čak i gore.

Problem parkiranja u gradu Mostaru primjetan je na svakom koraku. Kakvi se sve manevri i akrobacije izvode da bi se što bliže, radnom mjestu, domu ili kafiću, parkirao limeni ljubimac znaju svi vozači u ovom autima pretrpanom gradu.

Problem s ne uvjetnim parking prostorom prisutan je u cijelom gradu, a kada se tome nadoda prometna kultura dobijemo stanje za plakanje. Prometna policija muku muči s uvođenjem kakvog, takvog reda, ali 'vozačima' ne predstavlja problem platiti kaznu od 10 KM-a i nastaviti po starom.

Sama gradska administracija i uposleni koji tamo rade, imaju ispod zgrade Gradske uprave prostor za parkiranje s katastrofalnim reljefom. Danas se ipak pristupilo uređenju i asfaltiranju toga prostor.

U gradu postoji i Gradska podzemna garaža, otvorena prije par godina, ali nikome nije jasno zašto se malo vozača odluči ostaviti svoje vozilo u ovom moderno uređenom objektu, kada su i cijene pristupačne.

Foto: Bljesak.info / Preslik teksta iz 2003. godine

Još jedan prisutan problem u gradu je kupovanje od strane vlasnika ugostiteljskih objekata parking prostora koji se nalaze ispred njihovih radnji. Na tim parking prostorima, gazde imaju u planovima razvoja svoga biznisa, izgraditi vanjske bašte pred dolazeće toplije dane.

O starim i devastiranim auto - olupinama koji po deset godina već trunu i zauzimaju parking prostore po gradu već smo pisali, a već je i bilo nekih akcija na njihovom uklanjanju. Nažalost, na svaku uklonjenu olupinu, dvije – tri nove se pojave na nekom drugom mjestu u gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close