Omladinska banka Mostar

Potpora mladim poduzetnicima u Mostaru

Na ceremoniji su uručeni certifikati i zahvalnice predstavnicima osam projektnih timova koji su realizirali društveno korisne projekte u 2021. godini uz podršku Omladinske banke Mostar, Fondacije Mozaik i Grada Mostara
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 11. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana ceremonija Omladinske banke Mostar, uz podršku Fondacije Mozaik i Grada Mostara, održana je u dvorani Gradske vijećnice u srijedu, 24. studenoga u Mostaru.

Na ceremoniji su uručeni certifikati i zahvalnice predstavnicima osam projektnih timova koji su realizirali društveno korisne projekte u 2021. godini uz podršku Omladinske banke Mostar, Fondacije Mozaik i Grada Mostara, a predstavnici timova su ukratko predstaviti što su uradili u svojoj lokalnoj zajednici.

Odbor Omladinske banke Mostar formiran je prije otprilike šest mjeseci, nakon potpisivanja sporazuma o suradnji između Grada Mostara i Fondacije Mozaik, kojim je predviđena financijska i mentorska potpora za realizaciju velikog broja društveno korisnih projekata i mikrobiznisa mladih.

Odbor Omladinske banke čini deset mladih volontera izabranih na osnovu javnog poziva i selekcije kandidata od Fondacije Mozaik. Ove godine uspješno je podržano i realizirano dvanaest projekata, a od pet mikrobiznisa jedan je realiziran a četiri su u fazi realizacije.

''Jedan od projekata koji je meni jako drag jeste inkluzivni park gdje će djeca i osobe s poteškoćama u razvoju dobiti spravu za vježbanje, te se radilo i na rekonstrukciji parkova, igrališta, koncertima i mnoge druge projektne aktivnosti '', rekao je Mirza Lalić, koordinator Omladinske banke  Mostar.

U ime Grada Mostara prisutnima se obratila Radmila Komadina koja je navela kako je jako bitno da se radi o populaciji mladih ljudi koje zaista treba podržati u ovakvim neprilikama obzirom da ekonomsku situaciju koja vlada trenutno u zemlji.

''Tu smo, to nije neki veliki fond. U proračunu Grada Mostara se izdvaja iznos sredstava od 20 tisuća KM, tako da se na taj način financiraju ovi projekti'', rekla je Komadina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close