Zajam

Potpisano: Stiže 750 milijuna eura za 70 kilometara Koridora 5C

Od ovih sredstava 500 milijuna eura bit će utrošeno na području Federacije BiH, a 250 milijuna eura na teritoriji Republike Srpske.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 02. 2018. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trećoj investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Londonu potpisan je dodatni sporazum s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 750 milijuna eura za četiri dionice na auto-putu 5C u dužini od oko 70 kilometara, objavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Od ovih sredstava 500 milijuna eura bit će utrošeno na području Federacije BiH, a 250 milijuna eura na teritoriji Republike Srpske.

Na ovaj način bit će kompletirana važna dionica koja će povezati prostor cjelokupne BiH i omogućiti nove investicije, jači protok robe i ljudi, a na kraju i ekonomski razvoj BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić rekao je na konferenciji, koju organizira EBRD, da je za BiH i cijelu regiju važno da su svi razumjeli da je nedostatak, prije svega prometne infrastrukture, jedan od najvećih razloga usporenog ekonomskog razvoja regije i da je to fokus daljeg djelovanja kako EBRD-a, tako i Europske investicijske banke.

Zvizdić je istaknuo kako BiH ima značajne potencijale u bogatim prirodnim resursima i da se kvalitetnim projektima može dodatno potaknuti gospodarski razvoj BiH i regije.

Prema njegovom mišljenju, zemlje zapadnog Balkana trebaju definirati zajedničke interese i da ih pretoče u regionalne projekte, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close