Na koridoru 5 C

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Svilaj

Potpisan je ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 03. 2020. u 13:52 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisan je ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM.

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj potpisan je danas između Uprave za indirektno oporezivanje i konzorcijuma NISKOGRADNJA d.o.o. Laktaši , ALFA TERM d.o.o. Mostar i TEHTON d.o.o. Banja Luka.

Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana.

''U narednom periodu očekujemo potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj, a odabrani vršitelj nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo'', navode iz Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje Banja Luka.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom , a planiran je na površini od 103.000 m2.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog prometa, imat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH. U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekt za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close