Javni poziv

Poticaj proizvodnji povrća u Jablanici: Plastenici za mlade i materijalno ugrožene

Kako se navodi u Javnom pozivu pravo na sudjelovanje u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe s područja općine Jablanica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 03. 2021. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Općina Jablanica objavila je Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 s dodatnom opremom putem sufinanciranja u projektu „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz plasteničku proizvodnju povrća u plastenicima“.

Kako se navodi u Javnom pozivu pravo na sudjelovanje u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe s područja općine Jablanica koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi obitelji kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Podnositelj zahtjeva treba ispuniti sljedeće uvjete:
1. da je nezaposlena osoba ili osoba sa minimalnim primanjima,
2. da je upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata u nadležnoj službi općine Jablanica ili dostaviti ovjerenu izjavu da će se upisati u Registar poljoprivrednih gospodarstva i Registar klijenata prije dodjele plastenika,
3. da je podnositelj zahtjeva ili član uže obitelji vlasnik ili posjednik poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju,
4. da ima mogućnost navodnjavanja plastenika,
5. da u trenutku predaje zahtjeva za sudjelovanje u ovom pozivu nema više od 100 m² plastenika u svom posjedu,
6. da sufinancira 20% od nabavne cijene plastenika s pratećom opremom (575,20 KM),
7. da obavezno prisustvuje edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje u trajanju od dva dana.
Kandidati koji ostvare pravo na dodjelu plastenika obavezni su prisustvovati edukaciji u trajanju od dva dana. Obrasci zahtjeva za prijavu mogu se preuzeti na info pultu općine Jablanica. Zahtjevi s traženom dokumentacijom se predaju u zatvorenoj kuverti na protokol općine Jablanica s naznakom „Za javni poziv za dodjelu plastenika“ s rokom od 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na oglasnoj ploči i web stranici općine Jablanica.

Javni poziv ostaje otvoren do 23 .03.2021. godine do 15,30 sati. Više informacija o Javnom pozivu pročitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close