Uručeni ključevi

Posušje: Vatrogasci dobili novo vozilo

Vatrogasna postrojba Posušje je bogatija za još jedno namjensko vozilo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 05. 2018. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagdan sv. Florijana, ujedno zaštitnika vatrogasaca, prigodno je proslavljen i u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje. Uz nazočnost kolega iz Uprave civilne zaštite ŽZH, HGSS-a stanice Posušje i Općine Posušje, obilježavanje je započelo postrojavanjem pripadnika vatrogasne postrojbe.

Potom su predstavili priručnu opremu, mehanizaciju i vozila za gašenje požara, ali i spašavanje ljudi u nevoljama. Vezano uz vozila, treba reći kako je ova vatrogasna postrojba bogatija za još jedno namjensko vozilo kojeg je nabavila Općina Posušje, a koje je simboličnim uručenjem ključeva, na korištenje vatrogascima predao načelnik Branko Bago, navedeno je na stranici Općine Posušje.

Tom prigodom je, uz čestitke povodom njihovog dana, pohvalio njihov dosadašnji rad i spremnost na brze reakcije kada je u pitanju spašavanje života i imovine.

Najavljeno je kako će se u sljedećem periodu nastaviti raditi na preventivnim mjerama.

Tako je u planu postavljanje nadzornih kamera na vrh Radovnja, uz uvezivanje slike u sustav županijske Uprave civilne zaštite. Time će se poboljšati sustav uočavanja i dojavljivanja eventualnih požara, a samim time i vrijeme pravodobne reakcije.

Kopirati
Drag cursor here to close