Uspješno apliciranje

Posušje: Obnova Doma zdravlja i škole uz pomoć Hrvatske

Općina Posušje nastavlja s uspješnim apliciranjima na natječaje
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 07. 2018. u 10:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska vlada donijela je u četvrtak odluku o raspodjeli 24 milijuna kuna za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2018. godinu.

Za 31 projekt u kulturi bit će utrošeno 5,4 milijuna kuna, za 23 projekta na području obrazovanja i znanosti 6 milijuna kuna, za 16 projekta na području zdravstva 5,2 milijuna kuna, a za 35 projekata u ostalim područjima 7,3 milijuna kuna. Ovo je dosad najveći iznos koji se usmjerava za potporu Hrvatima u BiH, navedeno je na stranici Općine Posušje.

Među odabranim projektima dva su iz Posušja: Nastavak izgradnje dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi fra Petar Bakula Posušje za koji je odobren iznos od 500 000 KN, te projekt Rekonstrukcija krovišta i poboljšanje energetske učinkovitosti te rekonstrukcija garaža za Dom zdravlja Posušje za koji će se izdvojiti 120 000 kuna, a s kojima je uspješno aplicirala općina Posušje na čelu s načelnikom i službom za razvoj općine Posušje.

Ovogodišnje uspješne aplikacije samo su nastavak aktivnosti i napora općinskih vlasti u nastojanjima da se pronađu alternativni izvori financiranja za kapitalne strateške projekte u općini. Nastojanja, ozbiljnost i profesionalnost rada Odjela za razvoj prepoznati su i ranije. Podsjetimo, upravo Općina Posušje bila je domaćin Zvonki Milasu, Državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u kolovozu prošle godine.

Tom prilikom Milas obišao je prostore nove zgrade osnovne škole Fra Petra Bakule kako bi se upoznao s tijekom radova jer  Središnji državni ured već godinama, temeljem natječaja za pomoć Hrvatima u BiH, financijski podupire izgradnju nove osnovne škole u Posušju, a potpora nije izostala ni u 2018. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close