Brod u kvaru

Posljednji dijelovi Pelješkog mosta plutaju Otrantskim vratima?

Do danas je na gradilište mosta iz Kine dovezen 141 segment čelične rasponske konstrukcije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 06. 2021. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski teretni brod "Development Way" koji plovi pod panamskom zastavom od jučer je u ozbiljnom kvaru te pluta Otrantskim vratima, piše Dubrovački vjesnik.

Njegovu poziciju moguće je vidjeti na stranici vesselfinder.com. Brod, kojemu su odredište Ploče, izgrađen je 1983., a prevozi "posljednje" dijelove konstrukcije za Pelješki most, navodi Dubrovački vjesnik.

Mediji su krajem travnja izvijestili da je "Development Way" krenuo iz Kine prema Hrvatskoj, te da a gradilište Pelješkog mosta dovozi posljednja 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije mosta.

A to znači da je proizvodnja dijelova za Pelješki most u kineskim pogonima završena i da je u biti taj most koji će povezati dva dijela Hrvatske gotov te da još samo treba spojiti svih 165 segmenata od jedne do druge obale, ukupne dužine 2440 metara.

Do danas je na gradilište mosta iz Kine dovezen 141 segment čelične rasponske konstrukcije. Na samom početku gradnje mosta za potrebe njegova utemeljenja u više isporuka iz kineskih pogona dovezeno je i 150 pilona od kojih su dva bila testna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close